logofocuswithfunWIT METtekst en zonderachtergrondKLEIN (23K)

Relax With Respect

Bij deze cursus draait het helemaal om Rust, Respect (voor de hond en voor elkaar) en grenzen aanleren en respecteren (grenzen van uw hond en het begrenzen van uw hond). De cursus is speciaal bedoeld voor honden die zich snel opwinden (gewoon omdat hij iets geweldig vindt of omdat de hond dingen spannend of eng vindt). Bijvoorbeeld honden die de hele les naast een behendigheidsparcour staan te blaffen. Honden die iedereen super enthousiast begroeten, zonder respect voor diegene. Honden die uitvallen of blaffen naar andere honden of mensen. Of andere situaties. Maar ook voor honden die dingen snel spannend vinden en daardoor dus druk worden of misschien al uitvallen.
nietgevaarlijk (93K)

Tijdens de Relax With Respect cursus gaan we in kleine groepjes werken aan ontspanning en rust met respect in allerlei situaties. En gaat u allerlei spelletjes leren die u overal kunt doen, zodat de band met uw hond sterker wordt en de hond u steeds meer leert vertrouwen. U zult veel thuis moeten oefenen en ook op verschillende plaatsen. U krijgt in de lessen de handvaten die u nodig heeft om thuis aan de slag te gaan. Er zullen allerlei trainingsmethodes aan bod komen. Zodat we kunnen zien wat voor jou en je hond het beste werkt in welke situatie.

Elke les zullen we meer afleiding toevoegen, maar wel binnen wat elke hond/combinatie aan kan. U krijgt na elke les een trainingsplan mee naar huis, zodat u alles elke keer nog even terug kunt lezen. In deze 5 weken gaat het natuurlijk niet lukken om het gedrag helemaal af te leren, dit zal in veel gevallen veel langer duren. Omdat veel gedrag plaatsgebonden is zal de hond op deze trainingslocatie weinig probleemgedrag kunnen laten zien. Maar in de oude situaties zult u al de trainingsmethodes die we in deze cursus gebruiken leren toepassen.

De groepen bestaan uit maximaal 4 personen met hond. Zodat er voldoende begeleiding is voor elke combinatie. De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. We beginnen elke week met een stukje theorie; wat gaan we deze les doen, hoe is het thuis gegaan, wat is je doel voor deze les. Dan mogen de honden uit de auto of de bench, en gaan we jullie kennis maken met allerlei trainingsmethodes. Die je gaat leren gebruiken en inzetten op het juiste moment. Na ruim 1 uur trainen, mogen de honden weer in de auto of bench en gaan we samen de les nog doorspreken. Wat ging er goed, wat niet, hoe kunnen we het anders doen en vooral, waar ben je trots op?

Dit is een zeer intensieve cursus, er wordt van je verwacht dat je thuis regelmatig oefent.

Deze lessen worden gegeven in Putte en rijhal de Leuvenscheheide. Op zondag 6 oktober, 20 oktober, 3 november. 17 november en 24 november van 14.00 tot 16.00 uur. Wordt deze cursus nog één keer gegeven. De kosten voor deze 5 lessen inclusief handouts is €120 euro.
Heeft u interesse?
Wilt u meer informatie?
Stuur een email via de contact pagina of via messenger.

Copyright © 2019 Ari Valkhoff Focus With Fun
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan

Privacyverklaring